nicolae_dumitru_.jpgViitoarele restructurari din administratia publica il pun in dificultate pe primarul municipiului Galati, Dumitru Nicolae, el declarand marti ca dintre cei 460 de salariati pe care ii are in prezent Primaria, ar putea sa ramana doar 362.

Primarul considera ca sindicalistii din Primarie care au facut luni greva ar trebui sa se preocupe mai mult de problema disponibilizarii, si nu de cereri privind majorari salariale.

„Uitam un singur lucru: la ora actuala in Primarie lucreaza 460 de salariati si avem posturi vacante fata de anul trecut in numar de 112. Am crezut ca avand aceste posturi vacante scapam de restructurare. Dar la orase care au intre 200.000 si 400.000 de locuitori se vorbeste ca numarul mediu de angajati sa fie de 362. Noi avem 460, cu 98 mai multi salariati. Asta e problema care ma preocupa si mai putin ii preocupa pe liderii nostri de sindicat” – a afirmat primarul.

Potrivit lui Dumitru Nicolae, in Primarie ar trebui sa lucreze cel putin 400 de persoane. „Ar trebui ca noi, primarii oraselor mari, sa ne zbatem ca numarul de angajati de 362 sa fie urcat spre 400, pentru ca asa e normal. Sunt orase care au 230-235 de angajati, dar sunt care au si 749. Au hotarat sa fie 362, dar vom vedea cum castigam acest razboi. Putem sa facem cate greve vrem, daca nu se schimba alocatia pentru salarii” – a sustinut primarul.

Dumitru Nicoale a aratat ca daca Primaria Galati ar dispune de un sistem informatic corespunzator, s-ar mai putea reduce numarul de angajati, dar acum acest lucru este imposibil. „Avem multe probleme care nu se pot face decat cu oameni”, a spus primarul. Edilul a mentionat ca asteapta ca o hotarare privind reducerea posturilor din administratia publica sa apara in Monitorul Oficial, pentru a decide felul in care se vor face reducerile de personal. Municipalitatea cheltuieste lunar de la bugetul local 1.367.000 lei pentru salarizarea angajatilor din aparatul propriu de specialitate. AGERPRES