Compania Apa Braşov a anunţat lansarea oficială a aplicaţiei pentru telefoane mobile ApaBraşov, care a fost în teste în ultima perioadă, şi a prezentat stadiul investiţiilor din judeţ, realizate în cadrul unor proiecte de lucrări, finanţate din fonduri europene, care totalizează peste 167 milioane de lei, care au fost finalizate în acest an sau urmează să fie terminate anul viitor.

Aplicaţia permite braşovenilor să transmită rapid şi uşor indexul de consum, putând avea acces uşor la facturile emise şi istoricul de plăţi. De asemenea, consumatorii vor putea plăti facturile şi online.

„Fazarea proiectului Reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Braşov”, în cadrul căruia s-au semnat 4 contracte de lucrări, cu termene de realizare în 2019, respectiv 2020, este finanţat prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare.

Un prim contract de lucrări are ca obiect preluarea apelor uzate din localităţile Râşnov, Poiana Braşov, Cristian, Ghimbav, Stupini şi transportul către Staţia de Epurare Feldioara, are o valoare de 57,4 milioane de lei, iar anul acesta, în cadrul proiectului s-au realizat un colector de canalizare pe o lungime de 3,55 km, în valoare de 4,8 milioane de lei, cu lungimea totală a colectorului fiind de aproximativ 36 de km, contractul având prevăzută şi o aducţiune de apă pe o lungime de 9 km.

Un alt contract de lucrări, cu o valoare de peste 19 milioane de lei, priveşte „Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie apă potabilă şi canalizare în Braşov şi Săcele”, pe o lungime de 10,21 km. Din aceştia, 2,8 km reprezintă lungimea de arteră înlocuită  Lucrările realizate până acum din POS Mediu şi cele din acest an includ şi interconectarea Rezervorului de Apă din Dealul Melcilor cu cel din Poiana lui Lupan, a precizat conducerea companiei Apa Braşov.

De asemenea, compania Apa derulează proiectul „Reabilitarea şi extinderea reţelelor de distribuţie apă potabilă şi canalizare, inclusiv staţii de pompare apă uzată în Moieciu – etapa I”, cu o valoare de 6,7 milioane de lei. Din acesta, în 2019, s-au realizat lucrări de 3,6 milioane de lei – reţeaua de canalizare pe o lungime de 2,6 km (peste 4 km), reţea de distribuţie apă potabilă pe o lungime de 2,6 km (total: 4,1 km)  Contractul de lucrări „Staţii de pompare apă uzată în Lunca Câlnicului, Prejmer” are ca obiect proiectarea şi execuţia staţiei de pompare ape uzate, de tip îngropat (tip cheson), dotate cu coş grătar şi cu 2 electropompe submersibile şi realizarea unui colector gravitaţional; automatizarea procesului; punerea în funcţiune a sistemului de canalizare din localitatea Prejmer, având o valoare de peste 740 mii de lei, a fost finalizat în iulie.  Investiţiile din fonduri proprii presupun realizarea extinderii reţelei de apă/şi canalizare pe mai multe străzi din municipiile Braşov şi Săcele, precum şi în zona viitorului aeroport din Ghimbav. AGERPRES