Conducerea Consiliului Judetean Cluj face apel catre primarii din judet sa gaseasca fonduri pentru plata abonamentului telefonic astfel incat pentru avertizari in caz de calamitati sa poata fi folosit sistemul de videoconferinta, instalat inca de acum doi ani, dar neutilizat din lipsa banilor.
Inspectorul sef al Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta „Avram Iancu” Cluj, colonel Vasile Somlea, a declarat ca acest sistem este deosebit de util pentru ca ofera atat legaturi de telefonie, cat si de Internet. Sistemul de videoconferinta instalat in anul 2003 nu este folosit in prezent la intreaga capacitate din cauza costurilor mari ale abonamentului, care trebuie platit de primariile de comune.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Kerekes Sandor, a facut apel la primari sa gaseasca resurse finaciare pentru plata abonamentului. „Unele primarii au ramas in urma cu abonamentul, iar furnizorul a redus viteza de acces. Trebuie achitat acest abonament, pentru ca sistemul sa poata fi folosit pentru prevenirea inundatiilor”, a afirmat Kerekes. Sistemul de videotelefon a fost instalat de Consiliul Judetean Cluj in 2003, investitia ridicandu-se la 30.000 de dolari. Abonamentul lunar suportat de fiecare din cele 75 de primarii comunale este de 700 lei noi (7 milioane de lei vechi).