Apel către cetăţeni de a dona 2% din impozitul pe venit, lansat de primarul municipiului Sfântu Gheorghe

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a lansat un apel către cetăţeni pentru a dona 2% din impozitul pe venit în contul organizaţiilor nonguvernamentale, arătând că anul trecut doar aproximativ 55% au făcut acest lucru.

“Vreau să vin cu câteva cifre, ca să vedeţi câţi cetăţeni din acest oraş au donat în anii precedenţi. În anul 2016, 2% din impozitul pe venitul global ar fi însemnat 1.457.973 lei donaţi către organizaţii neguvernamentale, iar din această sumă s-a donat suma de 946.200 de lei, deci 64,9% din posibilităţile existente. În anul 2017, procentul de 2% a ajuns la 1.607.430 de lei, iar suma donată a scăzut la 894.240 de lei, asta reprezintă 55,63%, deci aproape jumătate din suma care putea să ajungă la ONG-uri din acest impozit a ajuns la bugetul central”, a declarat Antal Arpad.

El a subliniat că fiecare cetăţean poate, în funcţie de “preocupări sau simpatii”, să susţină organizaţiile civile. “Vreau să lansez o invitaţie cetăţenilor din acest oraş şi nu numai, de a dona 2% din impozitul pe venit realizat în anul 2017 către organizaţiile neguvernamentale. (…) Eu aş dori ca anul acesta să avem grijă şi să donăm această sumă către biserici, organizaţii neguvernamentale, fiecare cetăţean în funcţie de ce preocupări sau simpatii are în acest sens. Chiar nu doresc să sugerez absolut nimic cetăţenilor, sunt convins că fiecare cetăţean are un domeniu de activitate pe care doreşte să îl sprijine, să îl finanţeze, poate să fie sport, cultură, recreere şi aşa mai departe”, a mai spus primarul municipiului Sfântu Gheorghe. AGERPRES