Apel al primarului din Tarnaveni pentru salvarea firmelor din oras

Primarul orasului Tarnaveni, Octavian Popa, s-a adresat Prefecturii judetului Mures si solicita interventia Guvernului pentru salvarea de la colaps a marilor agenti economici din localitate, pe fondul majorarii pretului la gaz metan.
Primarul a declarat ca la cei cinci mari consumatori de gaz metan din localitate – Gecsat, Cars, Carbid, Omega, Vitrion – lucreaza peste 600 de persoane, iar inchiderea firmelor ar crea mari probleme sociale.

“Cele cinci societati comerciale consumatoare importante de gaze naturale se vad in situatia de a-si inchide portile, paralizandu-se efectiv viata orasului. Revenim cu precizarea, foarte importanta, ca Tarnaveniul este alimentat cu gaze din campul de sonde din apropiere, la presiunea zacamantului, fara a trece prin statii de comprimare. Daca nu ar exista acest consumator, sondele respective s-ar inchide automat. Cu atat mai aberanta apare situatia in care achitam gazele la pretul de import, pentru care, evident, costurile transportului se pun in discutie