Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş şi lider interimar al filialei PSD, Călin Dobra, a lansat un apel tuturor formaţiunilor politice care au reprezentanţi în CJ, de a susţine locaţia pentru care va opta Compania Naţională de Investiţii (CNI) privind construirea unei săli polivalente cu 16.000 de locuri în judeţ, proiect de circa 60 milioane de euro. În prezent, CJ Timiş a propus o locaţie în comuna Giroc, iar Primăria Timişoara vrea construirea respectivei săli de sport în municipiul reşedinţă de judeţ.

„Fac un apel politic către toate partidele politice care au corespondent în administraţia publică judeţeană şi locală să facem front comun pentru atragerea acestei investiţii finanţate de Guvernul României în judeţul Timiş. Apelul meu este foarte clar: cine îndeplineşte condiţiile tehnice şi legale pentru această investiţie, să aibă sprijinul tuturor partidelor politice de a implementa proiectul”, a declarat Călin Dobra, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că reprezentanţii în CJ ai PMP, UNPR şi ALDE „au înţeles acest lucru şi au făcut front comun” pentru a atrage respectiva investiţie în judeţul Timiş, estimată la circa 60 milioane de euro.

Preşedintele CJ Timiş a asigurat că dacă CNI va hotărî să finanţeze sala polivalentă în locaţia pusă la dispoziţie de primărie va avea „tot sprijinul politic” din partea social-democraţilor din Consiliul Local Timişoara. Totodată, Călin Dobra a solicitat ca şi PNL Timiş şi primarul Nicolae Robu să susţină acelaşi demers, dacă CNI va opta pentru locaţia pusă la dispoziţie de CJ, în comuna Giroc.

Dobra a opinat, totodată, că promisiunea primarului Nicolae Robu de a face o sală polivalentă de 16.000 de locuri în Timişoara, din bugetul local, dacă CNI va alege finanţarea obiectivului în comuna Giroc, nu este susţinută de posibilităţile financiare ale municipalităţii.

„Lansarea ideii de a construi o sală polivalentă din bugetul propriu al primăriei (…) când societăţile comerciale aflate în subordinea Consiliului Local sunt aproape în faliment (Colterm şi RATT – n.r.), când clubul sportiv al primăriei nu are plătite salariile din noiembrie şi mai mult ca sigur vor apărea mai multe probleme legat de această situaţie, cred că această idee este hilară”, a menţionat preşedintele CJ Timiş.

Primarul Nicolae Robu a anunţat miercuri, printr-o postare pe Facebook, că nu va fi niciodată de acord ca sala polivalentă de 16.000 de locuri să fie construită în altă localitate decât în Timişoara, menţionând că specialiştii CNI au considerat „excelentă” propunerea sa privind realizarea investiţiei în reşedinţa de judeţ.

Robu a făcut respectiva precizare în condiţiile în care Călin Dobra a anunţat, tot pe Facebook, că „primarul Timişoarei şi-a luat angajamentul că dacă CNI decide că locaţia aleasă este la Giroc, atunci PNL nu se va opune (…)”.

„Domnule preşedinte Dobra, toate au o limită. Am spus răspicat şi totul este înregistrat, că nu voi fi niciodată de acord ca sala polivalentă să fie făcută în altă parte decât în Timişoara şi dacă nu o face CNI în Timişoara, o face primăria. Specialiştii CNI au considerat excelentă locaţia propusa de mine în Timişoara, înainte de a ajunge Grindeanu prim-ministru, la fel ca şi elaboratorii PUG-ului Timişoarei (aceiaşi care au elaborat şi PUG-ul Clujului) şi ca şi specialiştii firmei germane BAM”, a postat miercuri primarul Timişoarei. AGERPRES