Apartenenţa municipiului Bacău la industria de aviaţie, marcată simbolic prin amplasarea unui MIG la intrarea în oraş

stavarache_romeo1.jpgApartenenţa Bacăului la domeniul industrial de aviaţie, prin firma specializată Aerostar, este marcată şi simbolic începând de sâmbătă, prin finalizarea lucrărilor de amplasare a unui avion MIG 21 în sensul giratoriu de intrare în municipiu de pe DN 11, Braşov – Bacău.

,,De acum, avem o perspectivă foarte interesantă, spectaculoasă a întregii zone, aflată în plin proces de schimbare, în care se mai află noul Centru de Afaceri şi Expoziţii. Cei care vizitează ori tranzitează municipiul află că suntem unul dintre oraşele cu un simbol bine definit, aviaţia, reprezentată de societatea Aerostar şi avionul MIG 21, aparat de zbor ai cărui alţi 110 ,,fraţi” au fost modernizaţi pentru interoperabilitate NATO la această firmă de prestigiu a ţării”, a declarat, pentru AGERPRES, Romeo Stavarache, primarul Bacăului.

Primăria municipiului începuse încă din anul 2008 demersurile pentru amplasarea aparatului de luptă în respectivul sens giratoriu, dar ,,a fost nevoie de avize de la Ministerul Apărării Naţionale şi de scoaterea din uz a aparatului de zbor pentru finalizarea proiectului”, a precizat edilul-şef al Bacăului.

Valoarea investiţiei s-a cifrat la 561.000 de lei.
Primăria Bacău va demara, în curând, şi concursurile pentru proiectarea celorlalte intrări în municipiu, în care participarea va fi una deschisă către arhitecţi şi peisagişti ce vor trebui să se concentreze în conceperea schiţelor pe valorificarea simbolistică istorico-culturală şi economică a Bacăului. AGERPRES.