Primaria Botosani nu va mai plati nici un leu in contul societatii Apagrup pana cand solicitarea municipalitatii catre fosta regie de apa de a curata gurile de canal nu va fi rezolvata.
Viceprimarul municipiului Botosani, Florin Ghiorghita, a declarat ca a transmis o adresa oficiala catre SC Apagrup SA prin care a informat ca va sista orice fel de plata prin contractul pe care municipalitatea il are cu unitatea pentru preluarea, captarea si transportul apei fluviale daca nu va curata canalizarile care produc la fiecare ploaie inundatii pe strazile din municipiu: „Am blocat situatia de lucrari la Apagrup, nu-i platesc apa fluviala pana cand nu curata gurile de canalizare”, a declarat Florin Ghiorghita, viceprimarul municipiului Botosani, citat de ziarul Romania Libera.

In cazul in care fosta regie de apa nu se va supune acestei somatii nici in aceste conditii, Executivul local nu va plati decat pentru canalizarile curatate: „Daca nu vor da rezultate nici dupa ce le-am transmis aceasta adresa le voi plati serviciile procentual in functie de cate guri de canal au curatate”, a mai spus acesta. Prin acest contract SC Apagrup SA castiga cel putin 400 de milioane de lei vechi pe luna. Aceasta inseamna ca numai de la Primaria Botosani societatea incaseaza pentru serviciile prestate in jur de cinci miliarde de lei pe an. Ghiorghita sustine ca in prezent jumatate din gurile de canal sunt infundate la aceasta data prin colmatarea lor. Din aceasta cauza la fiecare ploaie strazile din municipiu sunt inundate, iar circulatia este ingreunata: „Peste 50 la suta din gurile de canalizare sunt infundate si am sistat platile, iar daca nu le vor rezolva le voi plati procentual. Daca ei nu-si fac treaba apa se scurge si se duce in curtile oamenilor, strica drumurile si apoi tot noua ne sar oamenii in cap”, a declarat viceprimarul Florin Ghiorghita.