AOR solicită o întâlnire “urgentă” cu premierul şi miniştrii Finanţelor şi Dezvoltării, pentru rectificarea bugetară

Asociaţia Oraşelor din România (AOR), reprezentantă a 216 oraşe mici şi mijlocii, solicită o întâlnire “urgentă”, în această săptămână, cu premierul Ludovic Orban şi cu miniştrii Finanţelor şi Dezvoltării, pentru o nouă rectificare bugetară şi pentru a stabili un mecanism de alocare a sumelor necesare bugetelor locale în 2020.

Potrivit unui comunicat remis pe 5 noiembrie, AOR califică drept “disperate” problemele bugetare ale localităţilor şi menţionează că pentru rezolvarea acestor probleme conducerea structurii asociative este “oricând” pregătită pentru o întâlnire cu premierul şi cu miniştrii.

“Ca urmare a necesităţii unei a doua rectificări care să corecteze nedreptatea făcută pentru cetăţenii oraşelor în acest an, cât şi pentru stabilirea unei strategii referitoare la mecanismul de alocare a sumelor necesare bugetelor locale în anul 2020, care să evite discriminarea oraşelor mici şi mijlocii, A.O.R.- Asociaţia Oraşelor din România reafirmă solicitarea unei întâlniri urgente, în această săptămână, cu prim-ministrul României, dl. Ludovic Orban, împreună cu miniştrii de Finanţe, dl. Florin Cîţu, şi cel al Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, dl. Ion Ştefan. Pentru rezolvarea dificultăţilor financiare grave cu care se confruntă oraşele mici, văduvite de importante sume de bani la ultima rectificare bugetară, Conducerea A.O.R. este pregătită oricând pentru o întâlnire cu Executivul, menită să deblocheze această situaţie de criză în care se află comunităţile din România”, se arată în comunicat.

AOR este interesată şi de înţelegerea modului în care se va aplica o hotărâre privind alocarea a aproximativ 400 de milioane de lei pentru facturile curente legate de derularea PNDL.

Totodată, AOR punctează că prin rectificarea bugetară din 12 august şi printr-o hotărâre de guvern din 14 octombrie, oraşele au primit sume de bani diferite, astfel 27 de oraşe au primit între 3 şi 10 lei/locuitor, 16 oraşe au primit între 11 şi 20 lei/locuitor şi 14 oraşe au primit între 21 şi 30 de lei/locuitor. AGERPRES