Pe 13 septembrie, început noului an școlar a fost marcată festiv și în școlile municipiului Moinești, reîntoarcerea în mijlocul colectivului fiind o adevărată sărbătoare pentru majoritatea elevilor, mici și mari.
O delegație numeroasă condusă de Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești, însoțit de viceprimarul Bogdan Legănuș și o parte dintre consilierii locali, a făcut un adevărat tur de forță, participând la deschiderea festivă la șapte unități de învățământ, conform unui program strict: Grădinița Ghiocel (nou construită), Școala Gimnazială Ștefan Luchian (lucrările de reabilitare și modernizare au fost finalizate), Școala Gimnazială Tristan Tzara, Colegiul Tehnic Grigore Cobălcescu (continuă lucrările de reabilitare și modernizare), Școala Gimnazială Alexandru Sever (continuă lucrările de reabilitare și modernizare), Liceul Teoretic Spiru Haret și Școala Gimnazială George Enescu (lucrările de reabilitare și modernizare au fost de asemenea finalizate).
„Investițiile în infrastructura de învățământ din municipiul Moinești din acest an au totalizat peste 6,3 milioane de euro, incluzând aici și cele șase terenuri de sport reabilitate, modernizate și dotate la standarde europene – fiecare dintre unitățile de învățământ având acum tot ceea ce este necesar pentru desfășurarea orelor de sport și educație fizică pentru copii și adolescenți. Continuăm acest program de investiții și sperăm ca în cursul anului viitor să putem accesa noi surse de finanțare pentru demararea lucrărilor atât la Liceul Teoretic Spiru Haret cât și la Școala Gimnazială Tristan Tzara! Le dorim succes elevilor în noul an școlar – să aibă parte de împliniri, bucurii și reușite! Le urăm dascălilor înțelegere, putere, calm și sănătate iar părinților și bunicilor multă răbdare și iubire!”, a declarat primarul municipiului Moinești, Valentin Vieru.
La festivitățile prilejuite de deschiderea noului an școlar de la Școala Gimnazială George Enescu au participat și deputatul Mircea Fechet, Narcis Jitaru – subprefectul județului Bacău, inspectorul școlar general adjunct al ISJ Bacău, Lavinia Misăilă și inspectorul școlar al ISJ Bacău, Mihaela Franț, cu toții impresionați de proiectele care au fost realizate aici sau sunt încă în derulare.
„Investițiile în educație sunt cele care dau cele mai bune rezultate pentru construcția unui viitor grozav – sunteți un exemplu pentru toate administrațiile locale din județul nostru!”, a ținut să sublinieze în discursul său Narcis Jitaru, subprefectul județului Bacău.