Municipalitatea băimăreană va lansa anul acesta un proiect integrat, care prevede construcţia a opt parcări de mari dimensiuni, dintre care patru subterane, a declarat primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

„Vom avea un număr de opt parcări, dimensionate cât mai aproape de necesarul real al unor asemenea spaţii. Vor fi patru parcări subterane şi alte patru supraterane, probabil. Avem creionate zonele în care urmează a fi construite aceste spaţii (…) ideea e că intenţionăm să avem, în primul rând, mai multe asemenea spaţii pentru parcare, dar să şi eliminăm prezenţa acestora din zona veche, zona istorică a oraşului, o zonă care, în timp, va cunoaşte o transformare radicală prin mutarea locurilor de parcare, dar şi prin diminuarea traficului auto. Centrul Vechi al oraşului, actuala Piaţa Millenium, trebuie pusă în valoare cât mai bine, iar maşinile pot parca sau circula şi pe alte artere”, a spus Cătălin Cherecheş, care a menţionat că deocamdată nu au fost stabilite costurile legate de implementarea acestui proiect.

Edilul a menţionat că municipalitatea va înfiinţa o societatea comercială de interes public care să administreze toate spaţiile de parcare din municipiul Baia Mare, iar locurile de parcare vor putea fi închiriate, de locuitori sau de cei aflaţi în tranzit, în intervalul ora 16.00-07.00.

Primarul municipiului Baia Mare a exclus posibilitatea externalizării acestui serviciu care, în viitorul apropiat, va contribui la „rotunjirea” bugetului local, alături de alte servicii publice. AGERPRES