solomon-antonie_.jpgPrimarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, a declarat, joi, presei, că nu ştie dacă îşi va duce până la capăt mandatul de primar şi nici dacă va mai candida pentru un alt mandat. El a răspuns întrebărilor ziariştilor în timp ce se deplasa spre Secţia 1 Poliţie Craiova, unde trebuie să se prezinte săptămânal. Antonie Solomon a povestit şi cât de greu i-a fost în închisoare şi că a avut chiar momente în care îşi dorea să nu se mai trezească a doua zi.

‘Nu ştiu încă ce voi face, nu ştiu dacă mă voi întoarce la Primărie. Să vedem ce se va întâmpla pe 20 septembrie la proces (n.red.: când este un nou termen în procesul pe fond). Poate instanţa îmi va ridica din restricţii. Oricum, depinde şi de nevastă-mea, de fiul meu şi nu în ultimul rând de craioveni pentru care trebuie să continui acest mandat. Am văzut că unii mă fac primarul poporului. Nu există aşa ceva. Eu fac parte dintr-un partid, sunt şi preşedinte la municipiu (n.red.: preşedintele PDL Craiova) şi prim-vicepreşedinte la judeţ (n.red.: al PDL Dolj)’, a declarat Antonie Solomon.

Solomon a mai povestit că în cele două penitenciare în care a stat a primit foarte multe scrisori din partea craiovenilor, dar şi că a avut momente foarte grele în care îşi dorea să nu se mai trezească.


”Au fost momente în care nu îmi mai doream să mă trezesc dimineaţa. Să mor, să uit de tot. Scuteam şi familia mea de această povară a deplasărilor către penitenciarele din Colibaşi şi Galaţi, drumuri aglomerate, iar pe mine de multă umilinţă. Vreau să fac nişte analize să văd cum am trecut peste aceste şase luni de arest. Dumnezeu mi-a ţinut mintea întreagă. Au trecut toate şi să vedem ce hotărâre voi lua în termen de câteva zile, să mă gândesc bine(…)Am fost respectat în ambele penitenciare de către deţinuţi. Nu am fost un privilegiat, nu am stat la protejaţi. Am acceptat de la început celulă cu foarte mulţi deţinuţi. La Colibaşi eram 18 deţinuţi, iar la Galaţi eram 12. Oamenii au recunoscut şi acolo calităţile mele umane’, a mai spus Solomon.

Primarul suspendat al Craiovei, Antonie Solomon, care va fi cercetat în libertate, după decizia pronunţată, miercuri, de magistraţii Curţii de Apel Galaţi, în urma recursului formulat de avocaţii edilului, are mai multe interdicţii, printre care şi cea de a mai exercita funcţia de primar. Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi, judecător Marcian Istrate, a declarat că există o obligaţie impusă de instanţă inculpatului, şi anume aceea ca, pe perioada cât are interdicţia de a părăsi localitatea, are şi interdicţia de exercitare a profesiei şi de desfăşurare a activităţii în exercitarea căreia s-a săvârşit infracţiunea, respectiv, de primar.


”În cazul în care inculpatul nu respectă această obligaţie, există posibilitatea înlocuirii măsurii cu cea de arestare preventivă”, a mai declarat judecătorul Marcian Marian Istrate. Magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis, miercuri, ca primarul suspendat al Craiovei să fie cercetat în stare de libertate, însă Antonie Solomon are în continuare interdicţia de a părăsi municipiul Craiova. AGERPRES