solomon-antonie_.jpgMagistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis, joi, prin sentinţă definitivă şi irevocabilă, că Antonie Solomon poate să îşi reia funcţia de primar dar să şi aibă libertatea de a călători prin ţară.

Potrivit informaţiilor reprezentantului departamentului de comunicare al Curţii de Apel Galaţi, Irina Boldea, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au respins, joi, un recurs formulat de către procurorii DNA la o decizie dată pe 8 iulie de către Tribunalul Galaţi care înlocuia măsura de a nu părăsi Craiova cu cea de a nu părăsi ţara şi înlătura restricţia de a ocupa funcţia pe care acesta a deţinut-o înaintea arestării sale preventive.

Irina Boldea a mai precizat că recursul procurorilor DNA a fost ultima cale de atac. Antonie Solomon este judecat pentru fapte de corupţie alături de omul de afaceri Cornel Penescu, Dragoş George Stancu şi Pieca Gheorghiţă într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Galaţi. El a fost pus în libertate pe 8 septembrie 2010, după ce, timp de şase luni s-a aflat în arest preventiv.

De când a fost pus în libertate, aproape lunar, Solomon, prin avocaţi, a solicitat Tribunalului Galaţi înlocuirea măsurii de a nu părăsi Craiova cu cu cea de a nu părăsi ţara, precum şi să i se îndepărteze din măsurile restrictive obligarea de a nu-şi exercita funcţia în baza căreia a comis fapta de corupţie de care este acuzat.

Toate cererile sale au fost respinse de magistratul care a avut în lucru dosarul său până în luna iulie a acestui an, în momentul în care acest dosar a fost preluat de un alt judecător. Astfel, pe 8 iulie, Tribunalul a decis înlocuirea măsurii de a nu părăsi Craiova cu cea de a nu părăsi ţara şi înlăturarea restricţiei de a nu fi primar. Curtea de Apel a păstrat decizia, astfel că Solomon şi-ar putea oricând relua funcţia ocupată. AGERPRES