Aproximativ 2000 de reprezentanti ai institutiilor care au responsabilitati in domeniul protectiei drepturilor copilului (asistenti sociali, cadre didactice, personal medical, preoti, magistrati si politisti), precum si peste 3200 de asistenti sociali din toate primariile si Directiile Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din tara, participa la atelierele de formare ce au ca tema Legea nr.272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.
Desfasurarea sesiunilor de formare a demarat in 29 august in Bucuresti cu un atelier pilot destinat profesionistilor. in cadrul fiecarui atelier este prezentat noul cadru normativ privind drepturile copilului in Romania, accentuand importanta colaborarii dintre diferitele grupuri profesionale. Principalele teme abordate sunt drepturile copilului, prevenirea separarii copilului de parinti, protectia impotriva abuzului si a exploatarii, masurile de protectie speciala a copiilor.

Reprezentantilor categoriilor profesionale care intra in contact cu copiii in activitatea lor zilnica le sunt destinate 100 de ateliere, organizate, in perioada 29 august