anl_albaiulia_mare.jpgAgenţia Naţională pentru Locuinţe va începe anul acesta construcţia a circa 400 de unităţi locative în judeţul Tulcea, 360 dintre acestea urmând să fie amenajate în municipiul reşedinţă de judeţ. Inspectorul de specialitate din cadrul ANL, Mariana Marianciuc, a declarat că Ministerul Apărării Naţionale a pus la dispoziţia Primăriei municipiului Tulcea 2,5 hectare de teren pentru realizarea unei zone rezidenţiale unde se vor construi circa 300 de unităţi locative în regim de închiriere, locuinţe cu credit ipotecar şi locuinţe pentru cadrele MApN.

„Primăria municipiului şi MApN au agreat un plan urbanistic zonal care prevede construirea a 150 de locuinţe pentru MApN, 100 de locuinţe pentru tineret în regim de închiriere şi, sperăm noi, 50 de locuinţe în regim ipotecar. Regimul juridic al terenului va urma regimul juridic al locuinţelor, în momentul de faţă întocmindu-se lucrarea cadastrală pentru acest proiect. ANL nu se implică în această etapă, ANL urmând să preia terenul liber de sarcini”, a menţionat Mariana Marianciuc.

Referindu-se la locuinţele pentru specialiştii din domeniul sănătăţii care se vor construi anul acesta în municipiul Tulcea, inspectorul de specialitate Mariana Marianciuc a spus că licitaţia pentru execuţia lucrărilor va fi anunţată pe SEAP cel mai târziu luna viitoare.

„Primăria municipiului Tulcea a emis autorizaţia pentru construirea a 60 de unităţi locative în cadrul programului ANL Locuinţe pentru tineret destinate închirierii, subprogramul Locuinţe pentru specialişti în domeniul sănătăţii. S-a încheiat contractul de proiectare şi urmează analiza tuturor documentelor întocmite în cadrul acestui proiect. Cred că anunţul de licitaţie pentru execuţia lucrărilor pe acest amplasament va fi făcut public pe SEAP la începutul lunii viitoare cel mai târziu”, a afirmat Mariana Marianciuc.

De asemenea, potrivit acesteia, în comuna Baia din judeţul Tulcea, ANL doreşte să construiască circa 40 de unităţi locative. „Primăria comunei Baia a emis autorizaţia de construire pentru un amplasament pe care se vor construi locuinţe pentru tineret în regim de închiriere. În primul trimestru al acestui an este posibil ca lucrările să fie scoase la licitaţie”, a declarat Mariana Marianciuc.
Anul trecut, conducerea ANL a anunţat la Tulcea că judeţul va deveni cel mai mare şantier din România în ceea ce priveşte programul de construire a locuinţelor pentru tineri, după ce oficialităţile locale şi judeţene au făcut numeroase demersuri pe lângă autorităţile naţionale pentru a le oferi locuinţe specialiştilor din domeniul Sănătăţii, această ofertă constituind un posibil avantaj în procesul de menţinere a tinerilor rezidenţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea.

De cel puţin şapte ani, Primăria municipiului Tulcea şi MApN au încercat să ajungă la o înţelegere pentru construirea unui cartier rezidenţial pe o suprafaţă de 2,5 hectare de teren, demersurile, potrivit autorităţii locale, fiind îngreunate atât de solicitările Ministerului Apărării considerate „exagerate”, cât şi de schimbările produse la nivelul conducerii ministerului. AGERPRES