Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) anunţă că a recepţionat 72 de locuinţe destinate tinerilor din Gherla, iar în judeţul Cluj numărul lor a ajuns la 628.

„Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL), instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a recepţionat, în municipiul Gherla (judeţul Cluj), 72 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii. Locuinţele, apartamente cu 2 camere, au fost construite în amplasamentul din strada Fizeşului fn, pe un regim de înălţime St+P+3E+M (subsol tehnic+parter+3 etaje+mansardă), valoarea investiţiei fiind de 17.833.747,16 lei (inclusiv TVA)”, se arată într-un comunicat transmis de ANL.

Până în prezent, în judeţul Cluj, ANL a finalizat, în cadrul aceluiaşi program, 628 de unităţi locative în localităţile: Câmpia Turzii (79 de unităţi locative); Turda (40 de unităţi locative); Cluj-Napoca (206); Floreşti (200); Huedin (53); Gherla (50).

Potrivit sursei citate, programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001.

„Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţia Agenţiei de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuinţă. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii. În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituţii financiare autorizate, inclusiv cu garanţia statului, sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii”, se mai arată în comunicat. AGERPRES