ANL a recepţionat 60 de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, în oraşul Jimbolia din judeţul Timiş, informează Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA).

„Locuinţele (24 de garsoniere şi 36 de apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada George Enescu, pe un regim de înălţime P+3E+M (parter+3 etaje+mansardă), valoarea investiţiei fiind de 10.932.095,28 lei (inclusiv TVA)”, se arată într-un comunicat al MDLPA.

Conform sursei citate, ANL a finalizat până în prezent în judeţul Timiş, în cadrul aceluiaşi program, 809 de unităţi locative, cele mai multe în municipiile Timişoara (348) şi Lugoj (187).

MDLPA precizează că programul de construcţii de locuinţe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001. Locuinţele sunt construite pe terenuri puse la dispoziţie de către autorităţile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 şi 35 de ani, care îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege. Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiţii.

În prezent, locuinţele pentru tineri pot fi achiziţionate de chiriaşi după o perioadă de închiriere de cel puţin un an, prin achitarea de rate lunare egale către autorităţile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare de la instituţii financiare autorizate sau cu achitarea integrală a preţului final din surse proprii.

Sumele necesare finanţării programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul MDLPA, din bugetele locale, precum şi din alte surse legal constituite. AGERPRES