Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a declanşat procedura de verificare a averii primarului Craiovei, Antonie Solomon, în prezent arestat preventiv pentru fapte de corupţie, potrivit unor surse din ANI.

Conform acestora, inspectorii de integritate ar fi declanşat verificarea în acest caz în urmă cu două săptămâni, după ce au primit o sesizare din partea unui ziar din Craiova, care semnala neconcordanţe în declaraţiile de avere completate de Antonie Solomon. Inspectorii de integritate vor cerceta şi modul în care Antonie Solomon a intrat în posesia celor 200.000 de euro găsiţi în locuinţa sa de procurorii DNA, fiind posibil ca suma să fie confiscată, au precizat sursele citate.

Procedura va fi asemănătoare cu cea folosită în cazul poliţiştilor de la Serviciul de Permise Auto Argeş, cărora instanţele le-au confiscat averile ce nu au putut fi justificate, la solicitarea inspectorilor de integritate. Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a primit miercuri mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, din partea magistraţilor Tribunalului Argeş. Primarul este acuzat de luare de mită în formă continuată, fals intelectual şi uz de fals.

Potrivit DNA, în perioada februarie 2006 – noiembrie 2006, Solomon a primit suma totală de 50.000 euro de la Gheorghe Penescu, proprietarul SC PIC SA, pentru a elibera autorizaţie de construcţie pentru un hipermarket în Craiova. La percheziţiile efectuate la una din locuinţa primarului, procurorii au descoperit 200.000 de euro. AGERPRES