coica_dorel.jpgAngajaţii Primăriei Satu Mare şi instituţiilor subordonate vor urma cursuri de prevenire a corupţiei şi de informare cu privire la incompatibilităţi, primarul Dorel Coica afirmând că scopul este de a-i învăţa cum să reacţioneze la „tentative a-i compromite”.

„De astăzi, colegii din Primărie şi tot ce înseamnă instituţiile Primăriei, fac lecţii de prevenire a corupţiei cu ofiţeri de la DGA. Am zis să începem cu conducerea Primăriei, să vină oameni specialişti să-i înveţe pe funcţionarii publici cum să se ferească de corupţie. Se va face practic o instruire, durata înseamnă într-o oră şi trei ore în funcţie de specificul atribuţiilor, pe grupuri. O să ne înveţe ce înseamnă corupţia şi incompatibilitatea pentru că foarte mulţi din funcţionari nu ştiu ce e incompatibilitatea şi poţi să cazi în greşeală făcând o faptă care te poate scoate de la locul de muncă”, a declarat Dorel Coica.

Edilul a ţinut să sublinieze că organizarea acestui cursă nu înseamnă faptul că ar fi corupţi în Primărie. „Am zis să ne trezim, să nu zică cu unii dintre noi că n-am ştiut ce înseamnă incompatibilitate, n-am ştiut că dacă mă duc şi iau cu masă cu unu, îmi dă o sticlă de pălincă şi asta nu înseamnă nimic. Trebuie să ştim. Nu e nicio ruşine, nu înseamnă că avem corupţi, nu înseamnă că avem ţinte. Dorim să protejăm toţi angajaţii primăriei de posibilitatea de a fi depăşiţi în anumite probleme, de a cădea pradă unor tentative ale altora de a-i compromite, de a deveni incompatibili”, a mai spus Coica.

Primarul susţine că ideea cu informarea cu privire la incompatibilitate a venit după ce mai mulţi primari au fost declaraţi incompatibili pe motiv că ar ocupa şi funcţii în unele asociaţii. „Ideea a fost a primarului.M-am dat exemplu pe mine. Le-am zis, pregătiţi-mă pe mine, să ştiu că nu mă corup, că nu m-am corupt într-un an şi nu vreau să mă corup nici de aici înainte. Vedeţi ce se întâmplă şi cu ANI, eşti declarat incompatibil pentru orice faptă şi e păcat ca unii dintre ei să părăsească locul de muncă. Facem o muncă de prevenţie”, a mai spus edilul. AGERPRES