Cei 75 de angajati ai Primariei Odorheiu Secuiesc, din judetul Harghita, care au intrat in greva in urma cu o saptamana, au renuntat, incepand de pe 24 ocotmbrie, sa se mai prezinte la lucru.
Purtatorul de cuvant al Primariei Odorheiu-Secuiesc, Komoroczy Zsolt, a declarat ca cei 75 de angajati au decis sa nu se mai prezinte la locul de munca, ei fiind hotarati sa il cheme in instanta pe primarul Szasz Jeno. Totodata, portarul de la Primarie a primit dispozitii sa nu lase pe nimeni sa patrunda in incinta.

Komoroczy a precizat ca angajatii sunt nemultumiti ca in bugetul aprobat pentru anul acesta, Consiliul Local nu le-a prevazut drepturi salariale decat pana in luna septembrie, pe motiv ca primarul nu a prezentat organigrama reala si alte documente, iar acum angajatii Primariei nu pot sa isi primeasca lefurile. Komoroczy Zsolt a spus ca activitatea in primarie este sistata de o saptamana, cetatenii care au nevoie de eliberarea certificatelor de deces fiind indrumati acum la domiciliul persoanei care lucra la biroul de stare civila din primarie.

Potrivit aceleiasi surse, angajatii Primariei sunt decisi sa isi gaseasca alte preocupari pana cand problema le va fi solutionata. „Organizam cursuri sau conferinte pentru ca nu putem sa stam acasa in fata televizorului