Angajatii Primariei Miercurea Ciuc sunt hotarati sa intre in greva

Angajatii Primariei Miercurea Ciuc sunt hotarati sa intre in greva, in situatia in care primarul municipiului, Raduly Robert, nu va fi de acord cu inceperea negocierilor contractului colectiv de munca.
Presedintele sindicatului angajatilor din primarie, Antal Ildiko, a declarat ca, din 2004, primarul Raduly Robert refuza sa declanseze procedurile pentru negocierea contractului colectiv, care ar trebui sa aiba loc anual. “Am depus de trei ori contractul-acord colectiv de munca pe masa domnului primar, dar acesta refuza sa discute cu noi”, a spus Antal Ildiko. Aceasta a mentionat ca, la inceputul acestei luni, primarului i-a fost trimisa o noua prin care era rugat sa-i convoace pe sindicalisti pana in data de 12 martie, pentru stabilirea calendarului negocierilor, dar nici acest document nu a primit vreun raspuns.

In aceste conditii, sindicalistii din Primaria Miercurea Ciuc vor inainta Directiei Muncii Harghita documentele prin care anunta declansarea unui conflict de interese, avand in vedere ca “unitatea nu-si indeplineste obligatii referitoare la negocierea duratei timpului de lucru, a programului si a conditiilor de munca”. Conform legii, Directia Muncii va desemna o persoana care sa medieze conflictul si, daca nu se ajunge la niciun rezultat, sindicalistii sunt decisi sa intre in greva. “Nu avem cunostinta ca in alta primarie, din aceasta tara, primarul sa refuze sa discute cu sindicalistii timp de trei ani”, a tinut sa adauge Antal Ildiko.

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert, spune ca, deocamdata, asteapta sentintele definitive in doua procese pe care i le-au intentat sindicalistii, in legatura cu acordarea primelor de vacanta si a sporului de dispozitiv. Edilul a precizat ca, dupa ce instanta se va pronunta, va decide daca va incepe sau nu negocierea contractului colectiv de munca. “Degeaba incep negocierea, daca exista doua teme asupra carora nu am cazut de acord”, a conchis Raduly Robert. Sindicatul din Primaria Miercurea Ciuc are 220 de membri.