Primaria Bistrita a inceput sa vanda propriilor angajati, din luna februarie, borduri la un sfert din pretul pietei, din cele care au fost inlocuite dupa lucrarile de modernizare a 13 strazi din municipiu.
Vanzarea s-a facut fara un anunt prealabil in presa, pe baza unor solicitari inregistrate la Directia de Administrare a Domeniului Public (DADP) si fara sa existe o hotarare de Consiliu Local, prin care acele borduri sa fi fost trecute din domeniul public in cel privat, pentru ca apoi sa fie casate si scoase la vanzare.

Purtatorul de cuvant al Primariei Bistrita, Mihai Rusti, a declarat ca din luna februarie pana acum au fost vandute, unui numar de sapte persoane, 2.730 dintre cele 5.100 de borduri aflate la DADP, la pretul de 2 lei bucata.

Printre cumparatori se numara secretarul general al Primariei Bistrita, Floare Gaftone, care a cumparat 600 de bucati, seful Serviciului municipal de evidenta a persoanelor, Gheorghe Petri, aflat in subordinea lui Gaftone, care a cumparat 200 de bucati, dar si Valentin Balint, soferul primarului Vasile Moldovan, care, potrivit datelor de la DADP, a cumparat cea mai mare cantitate de pana acum, respectiv 800 de bucati.

Contabilul-sef al DADP, Dina Suciu, spune ca aceste borduri au fost la vanzare pentru ca ele au fost inregistrate, la finele anului trecut, la plus de inventar, si, in baza legii inventarierii, s-a stabilit pretul de vanzare la un sfert din cel al unei borduri noi.

Anul trecut, administratia locala declara ca bordurile inlocuite in urma lucrarilor de modernizare vor fi folosite pentru amenajarea unor parcari in municipiu. Cu toate acestea, DADP a vandut deja mai bine de o jumatate din cantitate si si-a pastrat pentru sine doar 970 de bucati. Restul bordurilor, 1.400 de bucati, sunt inca pe stocul DADP, potrivit purtatorului de cuvant al primariei, fara sa fi primit o destinatie precisa.

Politia a demarat o ancheta in acest caz, pentru a vedea daca vanzarea bordurilor s-a facut cu respectarea normelor legislative in vigoare.