Angajaţii Prefecturii Bistriţa-Năsăud sunt implicaţi în monitorizarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu

Angajaţii Prefecturii Bistriţa-Năsăud vor fi implicaţi în activitatea de monitorizare a persoanelor care sunt autoizolate la domiciliu după ce au revenit din zone afectate de coronavirus, se arată, vineri, într-un comunicat de presă al instituţiei. Potrivit sursei citate, decizia a fost luată în urma numeroaselor sesizări primite de Prefectură.

“Monitorizarea persoanelor aflate în izolare la domiciliu va fi făcută începând de astăzi, 20 martie, şi de Instituţia Prefectului, a decis prefectul Stelian Dolha. Având în vedere multiplele sesizări legate de faptul că nu se respectă regimul de autoizolare comunicat de autorităţile de sănătate publică, prefectul a hotărât implicarea angajaţilor Instituţiei Prefectului în monitorizarea celor aflaţi în izolare, dar şi în conştientizarea lor asupra riscurilor legale, dar şi de sănătate la care se expun şi expun familia şi comunitatea”, se arată în comunicatul transmis de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Fiecare angajat va răspunde de un numit număr de primării şi, pe baza listei primite zilnic de la Direcţia de Sănătate Publică, persoanelor izolate li se vor transmite mesaje. “Vor fi aduse la cunoştinţă noile prevederile legale în cazul nerespectării regimului de autoizolare şi, totodată, se va pune la dispoziţie telefonul primarului sau al altor responsabili din unitatea teritorial-administrativă de care aparţin, în eventualitatea în care au nevoie de ajutor din partea comunităţii, pe parcursul celor 14 zile de izolare”, se explică în documentul citat.  În cadrul aceleiaşi campanii, Instituţia Prefectului va intensifica verificările fie în urma reclamaţiilor primite, fie prin sondaj, iar nerespectarea procedurii va fi sancţionată. AGERPRES