ostaficiuc_constantin.jpgAngajatii Consiliului Judetean Timis raman fara sporurile salariale, de anul viitor, alesii judeteni urmand sa voteze, marti, proiectul de lege cu aceasta tema, tinand cont de legea privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

Potrivit presedintelui CJ Timis, Constantin Ostaficiuc, „in situatia refuzului sindicatelor reprezentative sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor de a semna actele aditionale, sistarea drepturilor si a sporurilor speciale acordate in temeiul hotararii se face prin dispozitia/decizia ordonatorului de credite”.

Neaplicarea prevederilor atrage sistarea finantarii cheltuielilor de personal si, dupa caz, raspunderea ordonatorului de credite, potrivit legii. In 2007, circa o mie de angajati aflati in diverse servicii subordonate forului legislativ timisean au reusit sa-si rotunjeasca substantial veniturile prin tot felul de sporuri salariale: de fidelitate, dreptul special pentru mentinerea sanatatii si securitatii in munca, dreptul special pentru sarbatori sau drepturi ocazionale (de nastere, casatorie, pensionare, deces).

Mai mult decat atat, o parte dintre salariatii din subordinea CJ Timis au solicitat si au castigat in instanta dreptul la sporul de dispozitiv, de 25% din salariul de baza, care se acorda doar personalului militarizat, aflat la dispozitia institutiei non stop. AGERPRES