Angajaţii Calorgal îşi vor primi salariile restante, susţine primarul municipiului Galaţi

Angajaţii societăţii locale de distribuţie a agentului termic Calorgal, care au întrerupt miercuri dimineaţa lucrul, îşi vor primi salariile restante, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, în urma protestului spontan al acestora.

Până luni se vor remedia toate problemele din punctul de vedere al salariilor, dar cu siguranţă va trebui să ne aplecăm mai mult asupra problemelor din cadrul societăţii. Pe de o parte înţeleg că e o problemă de comunicare, pe de altă parte sunt ferm convins că există o proastă manageriere a modului în care se comunică din ambele părţi. Prin urmare acolo se vor remedia cât de curând toate problemele. În noiembrie putem intra pe contract, iar lucrurile vor intra pe un curs normal“, a spus Pucheanu.

Aproximativ două sute de angajaţi ai societăţii de distribuţie a agentului termic Calorgal Galaţi au încetat miercuri dimineaţa lucrul şi au protestat în curtea societăţii, nemulţumiţi de întârzierea salariilor şi nivelul scăzut al acestora.

Oamenii au spus că nu au mai luat salariile de două luni şi sunt decişi să protesteze şi joi dacă nu vor avea o reacţie de la autorităţile locale. “Măcar să ne spună dacă mai au sau nu nevoie de noi sau plecăm acasă. Iar dacă au nevoie de noi, să ne dea salariile”, a declarat unul dintre manifestanţi.

Protestatarii au reclamat şi faptul că în timp ce pentru ei nu se găsesc bani de salarii, directorii societăţii sunt cu plăţile la zi. Salariaţii au mai reclamat şi managementul defectuos, solicitând demisia directorului general, Marian Alexandru.

Angajaţii Calorgal au scandat “Demisia” şi au afişat pancarte inscripţionate cu mesajele “Vrem conducere competentă” şi “Vrem transparenţă, dialog!”.

Societatea de distribuţie a agentului termic Calorgal numără aproximativ 460 de angajaţi.

În Galaţi sunt în jur de 98.000 de apartamente, însă doar aproximativ 20.000 mai sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare. AGERPRES