piedone_salariati.jpgPrimarul Cristian Popescu-Piedone le-a cerut miercuri tuturor directorilor şi şefilor de servicii din cadrul Primăriei Sectorului 4 să îşi ia angajamentul în scris că vor lucra numai în interesul cetăţenilor şi vor avea „toleranţă zero faţă de neprofesionalism, corupţie, infracţionalitate”. Edilul i-a convocat pe şefii de compartimente la o şedinţă operativă extinsă pentru a le comunica faptul că în acest al doilea mandat, cu experienţa acumulată din cel anterior, va urmări atent şi va monitoriza orice sesizare venită din partea locuitorilor sectorului 4 care va incrimina activitatea angajaţilor din administraţia pe care o conduce.

„În cei patru ani care s-au scurs în primul mandat nu am intervenit în colectivul pe care l-am găsit, nu am aplecat urechea la bârfe şi nu am dorit să amestec politicul în administraţie. Am urmărit să formez o echipă de oameni care pun pe primul loc interesul cetăţeanului. Nu voi mai tolera proverbe de tipul ‘Orice pădure are uscături’, ‘Cine nu munceşte nu greşeşte’ sau altele. Nu mai tolerez nicio abatere, trebuie să înţelegeţi că sunteţi funcţionari publici, plătiţi din bani publici şi aveţi datoria de a lucra pentru interesul public”, le-a spus Popescu-Piedone directorilor săi.

Primarul sectorului 4 a precizat că începând de luni acest angajament „menit să resusciteze moralitatea fiecărui funcţionar” va intra în vigoare şi orice abatere de la acesta va duce implicit la pierderea locului de muncă. „Procentul de 83% cu care am câştigat cel de-al doilea mandat în faţa locuitorilor sectorului 4 mă obligă şi m-a făcut să nu dorm, mi-a dat coşmaruri. Am o imensă responsabilitate în faţa oamenilor. Am obligativitatea morală să le întorc oamenilor încrederea oferită pentru noul mandat”, a afirmat primarul.

El le-a explicat şefilor pe care îi are în subordine că deţine informaţii potrivit cărora numele său a fost folosit în diverse scopuri, de multe ori care nu-i fac onoare.

„Primarul este un paratrăsnet, în capul căruia se sparg toate problemele, deşi nu mereu este vinovat. Am lansat pentru dumneavoastră şi o ecuaţie matematică, pe care o numesc metaforic formula (PI)E, prin care vreau să atrag atenţia că problemele administraţiei se adună cu nevoile cetăţeanului şi nu permit corupţie, infracţionalitate şi neprofesionalism. Majoritatea dintre dvs. sunt funcţionari publici şi trebuie să înţelegeţi că încălcarea legii şi a moralităţii afectează viaţa cetăţenilor”, a subliniat Popescu-Piedone, îndemnându-i pe cei care simt că nu pot semna acest angajament să-şi ceară transferul şi să plece din Primăria Sectorului 4. Cei dintâi care au fost invitaţi de primar să semneze personal acel angajament au fost cei de la Poliţia Locală. AGERPRES