ANFP va oferi burse pentru funcţionarii publici români în Japonia

Pe 9 august, la sediul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici a avut loc o întâlnire a preşedintelui Eugen Coifan cu Eisuke Hatakeyama, profesor asociat în cadrul Institutului Naţional de Studii Politice (GRIPS) din Tokyo şi cu Tomohiko Onodera, reprezentant al ambasadei Japoniei în România.

Întâlnirea a avut ca scop fixarea unor repere în vederea implicării şi anul acesta a ANFP în activităţi privind promovarea în România a programului educaţional Young Leaders Program (YLP ), organizat de prestigioasa instituţie de învăţământ japoneză.

Scopul acestui program este acela de a oferi funcţionarilor publici cu rezultate excelente în activitate posibilitatea de a studia în Japonia, timp de un an, prin intermediul unei burse de studiu acordată de către Guvernul japonez. Programul se adresează repezentanţilor administraţiei publice din 29 de ţări, printre care şi România. Implicarea ANFP în acestă colaborare este veche, iniţiativa instituţiei sprijinind participarea şi a unor reprezentanţi din România în ciclurile de învăţământ derulate până în prezent.

“Ne mândrim că implicarea ANFP în acest demers a contribuit la o promovare eficientă a programului la nivelul ţării noastre, faptul că putem beneficia de experienţa japoneză în domeniul administraţiei publice şi în acelaşi timp de un real schimb de bune practici cu participanţi din alte ţări, reprezentând un mare câştig pentru sectorul public româneasc”, a declarat Eugen Coifan, preşedintele ANFP.

Informaţii relevante despre desfăşurarea programului, precum şi despre depunerea candidaturii de către persoanele interesate, vor fi făcute publice în timp util de ANFP, pe site-ul instituţei, la adresa www.anfp.gov.ro.