ANFP lanseaza competitia “Inovatie si calitate in sectorul public”

Agentia Nationala a Functionarilor Publici (ANFP), in parteneriat cu Asociatia Asistenta si Programe pentru Dezvoltare Durabila – Agenda 21, lanseaza competitia celor mai bune practici in administratia publica din Romania, intitulata ”Inovatie si calitate in sectorul public” – editia a II-a, al carei scop este de a identifica, evidentia si premia cele mai eficiente si inovative practici administrative, de a face cunoscute experienta si rezultatele remarcabile ale administratiei publice din Romania.

Potrivit ANFP, activitatea face parte din proiectul PHARE 2006/018-147.01.02/02/DEM 21 ”Carta Cetatenilor”, sustinut din fonduri ale Uniunii Europene prin Programul PHARE 2006 – Consolidarea rolului societatii civile in procesul de integrare a Romaniei. Sectiunile tematice pentru competitie sunt: Pilonul 1- Cresterea eficientei serviciilor publice prin metode novatoare, Pilonul 2 – Consolidarea administratiei publice prin consultarea si atragerea la actul de decizie a cetatenilor, Pilonul 3 – Imbunatatirea serviciilor publice printr-un management organizational si al calitatii performant.

Perioada de inscriere in competitie este 20 mai – 20 iulie 2009, pe portalul www.anfp.gov.ro, fiind invitate sa participe toate nivelurile administratiei publice romanesti. Ghidul practic cu informatiile necesare pentru depunerea lucrarilor, formatul standard pentru aplicatie, pot fi accesate pe portalul ANFP. Cele mai bune exemple de buna practica vor fi premiate in cadrul Conferintei ”Inovatie si calitate in sectorul public” – editia a II-a, care va avea loc la Bucuresti, in data de 20 octombrie 2009.