In perioada 17-18 iunie 2009, Andras Szakal, presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), a participat la Praga, Cehia, la cea de-a 52-a intalnire a Directorilor Generali responsabili de Administratia Publica din statele membre al Uniunii Europene.

ANFP, prin reprezentantii permanenti in grupurile si sub-grupurile de lucru ale EUPAN, s-a implicat permanent in toate initiativele retelei (conferintele calitatii, evenimentele CAF, learning teams, intalniri, chestionare, studii etc.), a sustinut activitatile EUPAN si a promovat schimbul de bune practici si de informatii privind reformarea sistemului administrativ si, implicit reformarea institutiei functiei publice la nivel european si autohton.

In cadrul intalnirii de la Praga au fost prezentate si dezbatute rezolutiile grupurilor de lucru din cadrul retelei EUPAN, fiind adoptate propunerile formulate de acestea. In ceea ce priveste organizarea celei de-a VI-a Conferinte a Calitatii in anul 2010, avand in vedere situatia financiara la nivel european, s-a decis amanarea organizarii acesteia pentru anul 2011.

Referitor la dezvoltarea si implementarea Cadrului Comun de Evaluare (Common Assessment Framework – CAF) in sectorul public european au fost apreciate eforturile Romaniei in scopul imbunatatirii calitatii serviciilor in sectorul administrativ si prin implicarea in organizarea celui de-al patrulea eveniment CAF in 15-16 octombrie la Bucuresti de catre Ministerul Administratiei si Internelor.

„In cadrul intalnirii a fost apreciat sprijinul si implicarea Romaniei in promovarea proiectului Premiul pentru sectorul public european – EPSA 2009, dovada in acest sens fiind faptul ca Romania se afla pe primul loc in topul tarilor care au depus proiecte in competitie cu un numar de 45 de aplicatii. In acest sens, reprezentantii ANFP au fost invitati la festivitatea de premiere care se va desfasura la Maastricht in 5-6 noiembrie 2009, sub auspiciile Suediei, care va detine presedintia Consiliului UE”, a afirmat la finalul evenimentului domnul Andras Szakal, presedintele ANFP.