chiliman_andrei_4.jpgPrimarul Andrei Chiliman afirmă că va depune toate eforturile, în continuare, pentru ca sectorul 1 să devină prima comunitate eficientă energetic din România, prin utilizarea la scară largă a surselor de energie regenerabilă. „Folosirea energiei alternative presupune economii atât la bugetul local, cât şi la bugetul familiilor, pentru că este mult mai ieftină decât energia clasică şi în plus creşte substanţial standardul de viaţă al locuitorilor, pentru că protejează mediul”, afirmă Chiliman.

Primarul sectorului 1 a fost unul dintre cei patru nominalizaţi la premiul „Roger Leron 2015”, pentru contribuţia adusă la dezvoltarea surselor de energie durabilă în Uniunea Europeană, alături de reprezentanţi ai Austriei, Suediei şi Irlandei.

Câştigătorul premiului a fost desemnat reprezentantul Austriei, în cadrul unei ceremonii care a avut loc marţi, la Palatul Academiilor din Bruxelles. Decernat de Federaţia Europeană a Agenţiilor şi Regiunilor pentru Energie şi Mediu, premiul „Roger Leron” recompensează contribuţia la dezvoltarea energiei durabile în UE, la nivel local şi regional, iar pentru ediţia de anul acesta s-au înscris 12 state membre. Potrivit organizatorilor, scopul premiului este de a recompensa persistenţa, atitudinea pozitivă, abordarea proactivă şi implementarea cu succes a diferitelor proiecte cu impact larg pentru o energie durabilă la nivel regional şi/sau local. AGERPRES