Primarul sectorului 1 din Bucuresti, Andrei Chiliman (foto), a anuntat ca a cerut instantei, inca din septembrie 2004, anularea tuturor contractelor de asociere semnate pentru pietele din sectorul 1, pe motiv ca acestea sunt total paguboase si in detrimentul administratiei locale si al cetatenilor.
„Inca din 1998 toate spatiile care apartineau domeniului public trebuiau sa fie concesionate
prin licitatie publica cu aprobarea Consiliului local. Pietele apartin domeniului public si din 1999
fostul primar George Padure a concesionat fara acordul Consiliului local al sectorului 1 patru piete din sector. Asocierea in participatiune s-a facut fara aprobarea consilierilor locali si astfel administrarea pietelor Amzei, 16 Februarie, Floreasca si 1 Mai au trecut dintr-o mana in alta pe la diversi proprietari”, a afirmat primarul sectorului 1.

Chiliman a precizat ca asocierea s-a facut incalcand flagrant legea, iar contractele, in opinia sa, sunt lovite de nulitate absoluta deoarece au incalcat Legea 213/1998 privind regimul proprietatii publice. El face un apel catre justitie sa urgenteze procedura de solutionare, dat fiind faptul ca pana in prezent procesul a trenat. Primarul Andrei Chiliman a adaugat ca fostul primar Vasile Gherasim a introdus, la randul sau, in 2001, actiune pe rol pentru anularea acestor contracte, insa autoritatea locala a pierdut pe fond acest proces.

„Aceste asocieri sunt niste mizerii si vrem sa se faca dreptate pentru primarie si cetatenii
sectorului 1. Asocierea este total in dezavantajul administratiei, deoarece in urma unei analize
atente a contractelor de asociere am constatat ca la bugetul local s-au incasat sume foarte mici”, a mai spus primarul sectorului 1, citat de Rompres.