Educaţia şi investiţiile sunt priorităţile bugetului pe anul 2021, a declarat într-o conferinţă de presă, primarul municipiului Piatra-Neamţ, Andrei Carabelea, care a adăugat că cele două capitole au alocarea bugetară cea mai mare din ultimii 10 ani.

„Ca priorităţi, am ales educaţia, care are cea mai mare alocare financiară din ultimii 10 ani. Peste 27 milioane lei, adică mai bine de 10% din buget, merg pentru educaţia tinerei generaţii. De asemenea, avem şi cea mai mare alocare pe investiţii: aproape 32 milioane lei. (…) Banii vor fi cheltuiţi cu responsabilitate şi cu chibzuinţă. Cuvintele de ordine vor fi eficienţă şi eficacitate”, a declarat primarul municipiului Piatra-Neamţ.

Andrei Carabelea a subliniat că bugetul municipiului Piatra-Neamţ este grevat de datoria istorică din care trebuie achitate, anul acesta, 35 milioane lei.

„Aş fi avut toate motivele şi argumentele să mă plâng de greaua moştenire. Am ales să mă canalizez pe soluţii. Dar mă gândesc adesea cum ar fi fost dacă, spre exemplu, anul acesta bugetul pentru investiţii ar fi fost mai mare cu 35 milioane lei. Câte lucruri am fi putut face dacă nu am fi plătit greşelile şi pavelile din trecut. Aceasta este realitatea, anul acesta vom plăti o datorie de 35 milioane lei care nu ne aduce nici un folos astăzi”, a subliniat primarul Andrei Carabelea.

Bugetul municipiului Piatra-Neamţ va fi supus votului plenului Consiliului Local în şedinţa din 15 aprilie. AGERPRES