Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat că doreşte să identifice o soluţie legislativă eficientă pentru a veni în sprijinul autorităţilor locale care au nevoie de proiecte cu finanţare europeană şi de cofinanţarea acestora de la nivel naţional.

„Am discutat cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş despre posibilitatea de a oferi sprijin autorităţilor locale pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene. Această cofinanţare, de multe ori, a fost şi este dificilă şi de multe ori a fost o piedică în calea accesării rapide şi eficiente de fonduri europene. Vreau să schimbăm acest lucru şi să găsim o soluţie eficientă prin care autorităţile locale să beneficieze de sprijin”, a afirmat Anca Dragu, într-o conferinţă de presă.

Ea a adăugat că în cadrul discuţiilor pe care le-a avut cu autorităţile locale şi judeţene au fost  abordate probleme tehnice, inclusiv în ceea ce priveşte finanţarea proiectelor culturale pentru  Timişoara – Capitală Culturală Europeană 2023.

„Ideea este simplă, trebuie să aducem modificări legislative la nivelul Guvernului şi al Parlamentului pentru a ne asigura că resursele financiare sunt disponibile, iar regulile după care se folosesc aceste resurse pentru finanţarea investiţiilor sau a proiectelor culturale din cadrul Programului Timişoara 2023 au un circuit foarte clar şi simplu. Am discutat despre nevoia bugetării multianuale în acest proiect, astfel încât de acum cei implicaţi în proiectul cultural să ştie pe ce se bazează”, a punctat Dragu. AGERPRES