Primaria sectorului 6 avertizeaza toti proprietarii de imobile si presedintii asociatiilor de proprietari ca sunt direct responsabili de intretinerea fatadelor si le recomanda sa ia de urgenta masuri de prevenire a unor accidente cauzate de prabusirea tencuielii.

In urma unor verificari ale Directiei de Inspectie Generala a Primariei Sectorului 6, Serviciul disciplina in constructii a constatat ca, la mai multe blocuri, s-au desprins ori sunt in pericol sa cada bucati de tencuiala, in special in zona balcoanelor.

Multe dintre aceste imobile sunt asezate in apropierea trotuarelor, iar pericolul cel mai mare apare la blocurile care au spatii comerciale la parter sau pe gangurile si aleile dintre blocuri unde circulatia pietonala este intensa. Potrivit reglementarilor actuale, proprietarul imobilului sau, in cazul blocului, presedintele asociatiei de proprietari trebuie sa efectueze o expertiza tehnica printr-un expert atestat MLPTL si sa consolideze si sa repare imediat constructia, pentru a evita eventualele accidente.

Conform Legii privind calitatea in constructii, proprietarii care nu-si respecta obligatia de a intretine in conditii bune structura de rezistenta a cladirii si elementele de constructie exterioare sau spatiile comune din interior, pot primi amenzi intre 1.500 de lei si 7.700 de lei. Sanctiunea se aplica de catre angajatii Inspectoratului Teritorial de Stat pentru Constructii.