Ambulatoriul Spitalului Judeţean Călăraşi va fi reabilitat cu fonduri REGIO

Primul contract cu finanţare Regio la nivelul regiunii Sud Muntenia, ce are ca obiectiv reabilitarea infrastructurii de sănătate, a fost semnat miercuri la Consiliul Judeţean Călăraşi.

Beneficiarul contractului, Unitatea Administrativ Teritorială judeţul Călăraşi, va primi fonduri nerambursabile din cadrul Axei prioritară 3, Domeniul major de intervenţie 3.1 “Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate” pentru proiectul “Reabilitarea, modernizarea şi echiparea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Judeţean Călăraşi”.

“În regiunea noastră, finanţările disponibile din Regio prin Axa prioritară 3, Domeniul major de intervenţie 3.1, au prezentat interes, autorităţile publice locale pregătind un număr mare de proiecte, în condiţiile unei alocări financiare regionale de numai 24,21 milioane de euro. Din acest motiv, depunerea proiectelor în Domeniul major de intervenţie 3.1 a fost suspendată la sfârşitul lunii septembrie 2009, când se înregistraseră deja 12 cereri de finanţare cu o solicitare totală de asistenţă nerambursabilă în valoare de peste 48 de milioane de euro”, a declarat directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat.

Contractul de finanţare are o valoare totală de 19.783.631,62 lei, din care: valoarea eligibilă nerambursabilă din FEDR este de 12.859.100,37 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional este de 1.950.348,01 lei, iar cofinanţarea eligibilă a beneficiarului este de 318.905,00 lei. Construit în anul 1975, Ambulatoriul Integrat al Spitalului Judeţean Călăraşi a depăşit parametrii internaţionali referitori la termenul de exploatare, iar dotarea cu echipamente medicale este deficitară. Cu sprijinul finanţării Regio vor fi reabilitate şi modernizate 22 de cabinete şi vor fi achiziţion

ate echipamente medicale de radiologie şi mobilier în valoare de aproximativ cinci milioane de lei. Durata de implementare a proiectului este de 20 de luni. ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program. AGERPRES