Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Zakonyi Botond, a efectuat miercuri o vizită de curtoazie la Prefectura Bihor, prima sa vizită în judeţ în această calitate. Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Bihor, ambasadorul ungar şi secretarul I al ambasadei, Pal Andras, au fost primiţi de subprefectul judeţului Bihor, Cristian Bitea, şi de Claudia Timofte, director în cadrul Cancelariei Prefectului.

Vizita de curtoazie a ambasadorului ungar are drept scop întărirea relaţiilor de colaborare şi comunicare cu autorităţile publice locale şi judeţene din Bihor, într-un periplu de vizite şi în alte judeţe precum Cluj şi Arad.

Subprefectul judeţului Bihor, Cristian Bitea, a prezentat aspecte legate de buna colaborare româno-ungară din punct de vedere economic, social, academic şi al relaţiilor comerciale dintre cele două state. Partea ungară a fost interesată de buna desfăşurare şi colaborare în domeniul comercial, precum şi de colaborarea dintre cele două judeţe vecine Bihor şi Hajdu-Bihar. În acest context au fost subliniate rezultatele pozitive înregistrate pe linie academică, universitară, amintind colaborările existente între Universitatea din Oradea şi Universitatea din Debrecen, relaţii ce s-au consolidat ca urmare a derulării unor proiecte comune în cadrul programelor de cooperare transfrontalieră din perioada 2007-2013.

„Ambasadorul Ungariei în România a mulţumit pentru ocazia ce a avut-o de a fi oaspetele Instituţiei Prefectului judeţul Bihor, manifestând o atitudine deschisă faţă de instituţiile româneşti. Delegaţia română a exprimat, prin vocea subprefectului, bucuria de a-l fi avut ca oaspete pe ambasadorul Zákonyi Botond”, se arată în comunicatul Prefecturii Bihor. AGERPRES