bengtcen_anders.jpgAmbasadorul Suediei în România, Anders Bengtcen şi omologul său român în Suedia, Răduţa Matache, au avut o întrevedere cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi, în cadrul căreia aceştia au discutat despre oportunităţile unui parteneriat româno-suedez.
În cadrul întrevederii de luni cu cei doi diplomaţi reprezentanţii companiilor ieşene din domeniul textilelor, IT, construcţii şi amenajări sau comerţ au avut posibilitatea prezentării individuale a profilului de activitate şi a domeniilor de interes, obţinând promisiunea facilitării unei legături cu firme suedeze din domeniile de activitate respective.

„Sunt aici pentru a vă transmite un semnal şi un mesaj de încredere din partea firmelor suedeze. Lucrurile progresează vizibil şi avem convingerea că în România găsim parteneri de afaceri credibili şi resursă umană calificată de foarte bună calitate”, a declarat Anders Bengtcen, ambasadorul Suediei în România.

La rândul său, Răduţa Matache, ambasadorul României în Suedia a declarată că vizita la Iaşi de datorează intereselor convergente. „Am simţit o deschidere reală mediului din partea mediului de afaceri suedez. Tot ce ne trebuie este impulsul de a acţiona şi a ne căuta partenerii de afaceri potriviţi”, a spus Răduţa Matache, ambasadorul României în Suedia. Acesta a întărit ideea de promovare prin organizarea de evenimente dedicate la sediul Ambasadei României şi punerea la dispoziţia firmelor româneşti, în incinta Ambasadei, a unui spaţiu permanent cu destinaţia de expoziţie sau showroom.

„Considerăm că putem derula un parteneriat reciproc avantajos între cele două comunităţi de afaceri, nu doar exportând resursă umană bine pregătită, ci conlucrând efectiv de la afacere la afacere. Există sprijinul celor două ambasade şi, cu sprijinul deopotrivă al Camerei de Comerţ şi Swedish Trade Council, se pot identifica noi pieţe şi parteneri contractuali pentru oamenii de afaceri ieşeni. De asemenea, recepţionând mesajul de încredere din partea suedeză, există speranţa unui lobby activ pentru concretizarea în ce ne priveşte a Coridorului IX Pan-European”, a spus la rândul său Paul Butnariu, preşedintele în exerciţiu CCI Iaşi. AGERPRES