Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Adrian Zuckerman, a discutat, pe 3 decembrie, la Timişoara, cu oficialii administraţiei locale şi judeţene despre modalităţi de dezvoltare a infrastructurii de mobilitate, spitaliceşti şi dezvoltare economică în această parte a României.

Diplomatul american şi-a exprimat speranţa deschiderii unei camere de comerţ americane şi la Timişoara, aşa cum este cea din Bucureşti.

„Am vorbit (cu oficialii judeţeni şi judeţeni n.r.) despre multe lucruri care se pot face în viitor în judeţ şi în Timişoara şi suntem pregătiţi să ajutam în orice fel posibil pentru a avansa infrastructura pentru şosele, căi ferate, clădiri, spitale şi dezvoltare economică. (…). Cred că România face pasul în direcţia bună. Am fost foarte încurajat de discuţia care am avut-o azi, să existe o industrie privată şi cu  ajutorul guvernului să se ofere oportunitatea tuturor investitorilor şi oamenilor care vor sa creeze afaceri in Timişoara. Cred că Timişoara are un viitor foarte bun sub guvernul actual. (…) Sper să fie la Timişoara şi o cameră de comerţ americană, cum este la Bucureşti”, a declarat ambasadorul Adrian Zuckerman.

Diplomatul american a făcut apoi o vizită în Piaţa Libertăţii, unde va fiinţa viitorul Muzeu Naţional al Revoluţiei Române Anticomuniste, pe a cărui clădire a fost fixată, în decembrie 2019, o placă din bronz oferită cadou de fostul preşedinte al SUA, Donald Trump, pentru a marca 30 de ani de la Revoluţia din decembrie de la Timişoara.

„Am fost anul trecut aici, pe 17 decembrie, la 30 de ani de la Revoluţie. Acum văd câţiva oameni care au participat la revoluţie. Trebuie să le mulţumesc lor şi poporului român care a participat în urmă cu 31 de ani la aceasta, pentru curaj şi dorinţa de a face ceva mai bun în România. Sper ca sensul acestui curaj şi optimism să continue (…). România nu are un prieten mai bun decât SUA”, a afirmat Zuckerman.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a adăugat că în cadrul discuţiilor cu ambasadorul SUA s-a stabilit să se creeze grupuri de lucru pe anumite domenii de interes comun şi „să concretizăm în rezultate palpabile aceasta colaborare între cele două ţări, în special în regiunea noastră, care doreşte să fie un pol de inovare în această parte a ţării”.

Mitropolitul Ioan al Banatului i-a mulţumit ambasadorului pentru faptul că „nu a uitat Revoluţia din Decembrie, la fel cum nici noi românii nu vom uita data de 11 septembrie, când a fost un atentat deosebit la adresa SUA. Marile evenimente fac conexiuni între popoare„. AGERPRES