Ambasadorul Republicii Federale Germane, în vizită la Iaşi

Ambasadorul Republicii Federale Germane la Bucureşti, Andreas von Mettenheim a discutat, luni, cu reprezentanţii administraţiei locale, respectiv prefectul Dragomir Sava Tomaşeschi, preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Simirad şi primarul Gheorghe Nichita.

‘Sunt aici pentru a discuta cu cei din Administraţie despre posibilităţile de cooperare. Marea întrebare pentru acestă parte a României este cum să atragă mai multe investiţii străine, iar Germania este o ţară cu foarte multe investiţii în România. Au fost mai puţine anul trecut pentru că situaţia economică nu a fost bună, dar anul acesta situaţia economică se îmbunătăţeşte şi poate vor apărea noi oportunităţi de investiţii in zonă. Principala problemă pare să fie dezvoltarea infrastructurii, iar infrastructura este foarte importantă pentru atragerea investitorilor. Cred că România oferă foarte multe oportunităţi pentru investiţii. Acesta va fi mesajul meu pentru companiile germane’, a declarat ambasadorul Germaniei la Bucureşti.

De asemenea, în timpul vizitei la Primăria Iaşi, Andreas von Mettenheim i-a lansat primarului Gheorghe Nichita invitaţia de a participa în luna iunie la Munchen la o conferinţă privind stimularea sectorului IMM-urilor şi atragerea investiţiilor străine. Pe lângă întâlnirile cu oficialităţile locale, ambasadorul german va vizita Universitatea Alexandru Ioan Cuza, unde urmează să facă o donaţie către Secţia de Arheologie, în valoare de 10.000 euro. AGERPRES