Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii, în vizită la Moinești

Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la București, Excelența sa, Paul Brummell, a fost prezent pe 21 iulie la spectacolul de final al Taberei de voluntariat organizată de Fundația Libra în parteneriat cu Primăria municipiului Moinești și unități de învățământ gimnazial și liceal. Alături de domnia sa au fost prezenți la eveniment și președintele Libra Foundațion, Virginia Darley împreună cu echipa sa, ministrul pentru relația cu Parlamentul, Viorel Ilie, primarul municipiului Moinești, Valentin Vieru, și viceprimarul Neculai Breahnă, împreună cu reprezentanți ai autorităților locale si ai insituțiilor de învățământ.

La cea de-a VII-a ediție a taberei de voluntariat Libra au fost implicați 12 copii britanici și 15 copii moineșteni, sub îndrumarea a patru traineri englezi. Timp de două săptămâni au desfășurat work-shopuri și activități artistice (dans, muzică, sport, etc.) al căror scop a fost integrarea copiilor care provin din familii fără venituri sau cu venituri minime, copii cu handicap fizic și/sau mental, copii de etnie romă, dar și de la after school-ul Școlii gimnaziale “Tristan Tzara”, acolo unde a avut loc și tabăra. Toți beneficiarii acestui proiect au avut vârste cuprinse între 7 – 11 ani.

Înaltul oficial britanic a fost pentru a doua oară la Moinești. „Știu că programul derulat de Fundația Libra în municipiul Moinești este unic – este singurul loc din țară unde voluntarii britanici locuiesc acasă la voluntarii români, ceea ce prijeluiește legarea unor prietenii trainice și schimburi culturale intense. Proiectul derulat aici este foarte important pentru comunitate, așa cum a declarat primarul municipiului Moinești și directorii instituțiilor de învățământ implicate. Sper ca programul meu să-mi permit să vin la Moinești la Festivalul datinilor și să pot vedea obiceiurile tradiționale ancestrale, împreună cu familia mea”, a declarant Excelența sa, Paul Brummell.

„Această a VII-a ediție a Taberei de voluntariat este dovada clară a continuității calendarului nostru annual de evenimente – luăm în serios ca toate proiectele noastre în colaborare cu parteneri străini și români să fie duse mai departe, indifferent dacă vorbim de Tabăra de picture și sculptură, Festivalul dedicat lui Tristan Tzara și dadaismului sau colocviul de comunicări despre aurul negru, tradiție și continuitate în Moinești. Sunt convins că putem crea noi ediții ale tuturor evenimentelor deja initiate de dl ministru aici prezent, Viorel Ilie, cel de la care am preluat mandatul de primar”, a ținut să precizeze edilul șef al municipiului Moinești, Valentin Vieru.