Ambasadorul Marii Britanii în România, Robin Barnett, a purtat vineri discuţii cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie Iaşi în vederea stabilirii de parteneriate şi promovarea oportunităţilor de investiţii.

Ambasadorul britanic s-a întâlnit într-un cadru informal, dar axat pe un dialog direct şi punctual, cu Paul Butnariu, preşedintele în exerciţiu al Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) Iaşi, Gabriela Macoveiu, director în cadrul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

În cadrul discuţiilor au fost abordate aspecte de ordin practic vizând îmbunătăţirea comunicării dintre Ambasadă şi CCI Iaşi, respectiv între Ambasadă şi ADR Nord-Est, ca vectori de stimulare şi suport pentru stabilirea de parteneriate şi promovarea oportunităţilor de investiţii. Preşedintele CCI Iaşi a făcut o prezentare a situaţiei actuale a economiei locale şi a avantajelor pe care le oferă Iaşiul potenţialilor investitori, iar discuţiile au continuat apoi cu abordarea punctuală a unor domenii de interes pentru partea britanică: industriile creative, IT, agricultură, regenerarea urbană, domenii în care Ambasada a identificat parteneri britanici interesaţi de cooperare şi parteneriate.

În timpul discuţiilor, ambasadorul Marii Britanii în România a punctat interesul special pe care îl acordă parteneriatului public-privat, declarând că un lobby mai susţinut de ambele părţi, care să conducă la o modificare a legislaţiei actuale, ar putea fluidiza şi eficientiza abordările comune la nivel local sau regional. La încheierea întrevederii, oficialul britanic a reiterat dorinţa Ambasadei de a se implica mai activ şi mai eficient în promovarea şi atragerea investiţiilor britanice, în acest sens urmând a nominaliza în perioada următoare, ca rezultat al unei analize amănunţite, o serie de experţi regionali care să deschidă canale de comunicare directă cu mediile de afaceri locale. AGERPRES