Ambasadorul Marii Britanii a efectuat o vizita la Craiova

quayle.jpgAmbasadorul Marii Britanii in Romania, Quinton Quayle (foto), a vizitat pe 17 ianuarie, pentru a doua oara de cand se afla in tara noastra, municipiul Craiova, unde a avut o intalnire cu autoritatile locale si a lua parte la sedinta Consiliului pentru Transparenta Locala.
Ambasadorul Quayle a afirmat ca este mandru ca Marea Britanie a sprijinit financiar proiectul “Transparenta si Integritatea in cadrul bugetelor locale” prin programul “Global Opportunities Fund” care a fost implementat in Craiova de catre Asociatia Romana pentru Transparenta si Asociatia Tinerilor Europeni. “Cu o transparenta mai mare, putem lupta impotriva coruptiei, pentru ca este destul de dificil sa fii corupt daca esti 100% transparent”, a spus Quinton Quayle.

Consiliul pentru Transparenta Locala (CTL) este un mecanism informal de dialog permanent intre administratia publica locala, organizatii neguvernamentale locale, sindicate si grupuri consultative cetatenesti. Principalul scop al CTL este de a contribui la dezvoltarea comunitatii locale prin imbunatatirea colaborarii si consultarii dintre administratia publica locala si organizatiile locale reprezentate de diverse categorii de cetateni. Activitatile desfasurate de CTL sunt gasirea prioritatilor comunitatii locale si monitorizarea executiei bugetului local. In acest prim an de activitate, CTL, in colaborare cu administratia publica locala, va elabora o strategie pentru dezvoltare locala prin transparenta institutionala si o strategie a prioritatilor comunitatii.