nichita_lebet.jpgAmbasadorul Elveţiei la Bucureşti, Jean-Hubert Lebet, s-a arătat deosebit de încântat de cooperarea foarte bună cu municipalitatea ieşeană, afirmând, la finalul unei întrevederi cu primarul Gheorghe Nichita, că Iaşiul are o imagine excelentă la nivelul autorităţilor elveţiene. Ambasadorul Elveţiei în România s-a întâlnit la Palatul Roznovanu cu primarul Gheorghe Nichita, cu ocazia lansării proiectului regional ‘Finanţare pentru IMM-uri’, derulat de Ambasada Elveţiei în colaborare cu CEC Bank.

În cadrul discuţiilor au fost discuate numeroase proiecte derulate de Primăria Municipiului Iaşi cu sprijinul Guvernului elveţian, cum ar fi cele privind transportul public sau sistemul centralizat de furnizare a agentului termic, dar şi proiectele pe fonduri europene care se materializează în prezent în oraş. „Am discutat cu Excelenta Sa şi despre poziţionarea geostrategică a oraşului Iaşi în contextul actualei crize din Ucraina. În acest context am subliniat importanţa pe care o acordă municipalitatea relaţiilor de înfrăţire şi proiectele concrete de colaborare cu oraşul Chişinău, din Republica Moldova, şi cu oraşul Cernăuţi, din Ucraina, precum şi rolul acestui parteneriat strategic. Nu vă ascund că am discutat inclusiv despre competiţia pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2021”, a declarat primarul Gheorghe Nichita.

Vizita la Iaşi a diplomatului elveţian a mai inclus întâlniri cu mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teofan, dar şi cu Abraham Ghiltman, preşedintele Comunităţii Evreilor din Iaşi. De asemenea, delegaţia elveţiană a vizitat Universitatea „Al. I. Cuza” şi Muzeul Unirii din Iaşi. AGERPRES