Ambasadorul Japoniei în România sprijină investiţiile nipone în judeţul Arad

Ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Keiji Yamamoto, este un susţinător al investiţiilor nipone în judeţul Arad şi şi-a exprimat aprecierea, în mod deosebit, faţă de viziunea administraţiei arădene, precum şi faţă de stabilirea unei strategii de dezvoltare locale pe termen lung.

Aflat într-o vizită de două zile în municipiul Arad, ambasadorul nipon a avut miercuri o întâlnire informală cu Nicolae Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, care a făcut cu acest prilej o prezentare succintă a judeţului, a oportunităţilor de investiţii, precum şi a Zonei Libere Curtici-Arad.

Şeful administraţiei judeţene a amintit că în municipiul Arad îşi desfăşoară activitatea două companii cu capital japonez, Takata Petri şi Yazaki Component Technology, şi a subliniat deschiderea autorităţilor publice locale pentru ca şi alţi investitori din Japonia să vină în judeţ.
Ambasadorul Japoniei a afirmat în acest context că va prezenta oportunităţile de investiţii din judeţul Arad în cadrul întâlnirilor lunare pe care le are la Bucureşti cu comunitatea oamenilor de afaceri japonezi. “Sunt optimist în ceea ce priveşte dezvoltarea relaţiilor economice dintre Japonia şi România, având în vedere şi perspectiva viitorului acord economic UE – Japonia. În fiecare lună am o întâlnire la Bucureşti cu comunitatea de afaceri japoneză şi voi prezenta oportunităţile de investiţii din Arad. Cred că faptul că atât Takata, cât şi Yazaki, care reprezintă modele de succes pentru business şi pentru colaborarea cu autorităţile locale, s-au extins la la Arad, atât ca şi producţie, cât şi ca număr de angajaţi, arătând că judeţul dumneavoastră poate fi un punct de reper pe harta investiţiilor japoneze în România”, a afirmat ambasadorul nipon.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Arad a a spus că potenţiale domenii de interes pentru investitorii japonezi pot fi logistica, agricultura, exploatarea lemnului. “I-am prezentat oficialului japonez şi alte domenii în care se poate investi în Arad în plus faţă de domeniul existent. Investitorii japonezi îşi pot îndrepta atenţia spre zona logistică, zona de prelucrare a produselor agricole, precum şi importul de lemn. Cred că de-a lungul timpului am dovedit că putem susţine investiţiile străine – companiile japoneze şi nu numai – şi că suntem parteneri serioşi de dialog”, a declarat Nicolae Ioţcu.
Cu ocazia vizitei la Arad, ambasadorul Japoniei s-a întâlnit şi cu Gheorghe Falcă, primarul municipiului Arad. AGERPRES