chirica_samash.jpgAmbasadorul statului Israel în România, Tamar Samash, a primit titlul de „Cetăţean de onoare” din partea municipalităţii ieşene. „Este o zi specială pentru oraşul nostru, care arată faptul că Iaşiul este un oraş al toleranţei şi că rămâne un oraş al culturii, al tradiţiilor, al multiculturalităţii. Prin generaţia noastră reuşim să punctăm acest lucru. Practic, prin acest moment arătăm întregii lumi că Iaşiul ştie să îşi amintească de momentele frumoase şi mai puţin frumoase din istoria sa şi că ştie să îşi preţuiască oamenii valoroşi. Cetăţenii oraşului Iaşi aduc o preţuire comunităţii care a scris o pagină frumoasă din istoria sa”, a declarat Mihai Chirica, primarul municipiului.

Ambasadorul statului Israel a afirmat că este „înrudită cu Iaşiul şi prin Iaşi cu România”. „De regulă, oamenii mă întreabă dacă am origini româneşti, dar nu am. Acum însă pot spune că sunt româncă. Acum sunt înrudită cu Iaşiul şi prin Iaşi cu România. Familia soţului meu este din această regiune şi mereu mi-au vorbit despre Iaşi şi locurile frumoase de aici. Nu am fost parte a acestei poveşti până acum. Simt că la Iaşi este o dorinţă reală pentru a ne aduce aminte de trecut, să-l confruntăm şi să ne orientăm gândurile spre viitor. Avem foarte multe lucruri de realizat împreună. Din acest motiv sunt foarte recunoscătoare domnului primar Mihai Chirica pentru că este atât de activ în a întări relaţiile dintre Iaşi şi Israel”, a declarat ambasadorul statului Israel în România, Tamar Samash.

Ceremonia de înmânare a titlului de cetăţean de onoare vine la aproape o lună de când membrii Consiliului Local Iaşi au decis acordarea acestei distincţii. AGERPRES