O vizită foarte importantă a avut loc în municipiul Moinești în cursul lunii iulie, la închiderea manifestărilor conferinței „Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgență”: ES dl. Reuven Azar a fost oaspetele primăriei locale și a vizitat mai multe obiective din municipiu.
La sosire a dorit să salute pe cei care și-au adus contribuția la lucrările conferinței medicale, astfel încât domnia sa a ținut un discurs și a semnat în cartea de onoare a prestigioasei instituții sanitare, arătându-se foarte impresionat după vizita făcută în spitalul comunității locale. A urmat o scurtă plimbare prin municipiu, o vizită la sediul primăriei unde a avut loc un dialog animat despre oportunități de colaborare viitoare cu primarul Valentin Vieru, viceprimarul Bogdan Legănuș și Viorel Ilie, ex-primarul municipiului Moinești, care a semnat actele înfrățirii dintre Moinești și Rosh Pinna în data de 31 mai 2010.
A fost vizitată și Biblioteca Municipală „Prof. Constantin Lovin” unde delegația condusă de ES Reuven Azar, a vizionat expoziția fotografică „Moineștiul de altă dată” și unde a solicitat și a primit informații detaliate despre istoria importantei comunități evreiești de aici.
Vizita s-a încheiat la Casa Kaddish și Cimitirul Evreiesc, unde delegația (incluzând și trei medici israelieni) s-a interesat despre progresul procesului de digitalizare a informațiilor, despre proiectele viitoare de aici și a luat cunoștință despre eforturile Asociației Leolam pentru prezervarea memoriei comunității evreiești.
„Luăm în considerare orice fel de colaborare la nivel internațional iar dialogul cu ambasadorul Israelului, Excelența Sa dl. Reuven Azar este un punct important pe agenda noastră unde căutarea unor investitori pentru dezvoltarea economică locală este primordială. Am discutat și despre continuarea și dezvoltarea parteneriatului dintre Rosh Pinna și Moinești, despre bogata istorie a comunității evreiești!”, a declarat Valentin Vieru, primarul municipiului Moinești.