Ambasadorul Germaniei s-a aflat în vizită la Arad

arad_primaria.jpgAmbasadorul Republicii Federale Germania în România, Werner Lauk, a efectuat sâmbătă, o vizită cu caracter privat la Arad, fiind însoţit de consulul general al Germaniei la Timişoara, Rolf Maruhn, şi de prof Michael Szelner, lider al Forumului Democrat al Germanilor din Arad.

“Sunt ambasador al Germaniei la Bucureşti de circa şapte luni şi, cu toate că am mai fost în judeţe din vestul României, în Arad mă aflu pentru prima oară. Aceasta a fost o vizită privată, deoarece am dorit să cunosc mai întâi comunitatea germană de aici, dar voi reveni curând într-o vizită oficială, ocazie cu care mă voi întâlni cu reprezentanţii autorităţilor publice locale. Consider că aşa cum Aradul este o zonă importantă pentru România, aşa este şi pentru Germania, deoarece aici sunt foarte multe firme care au relaţii economice cu Germania”, a declarat Werner Lauk, cu ocazia briefingului de presă pe care l-a susţinut.

Vizita la Arad a început la Liceul “Adam Muller Guttenbrunn”, cu predare în limba germană, unde oaspeţii au putut constata că se face un învăţământ de calitate, iar tineri şi de alte etnii decât germană au posibilitatea să înveţe în spiritul german. În continuare, diplomaţii au fost oaspeţii SC Astra Rail Industries SRL, fosta Fabrică de vagoane marfă, cumpărată în urmă cu circa doi ani de către un consorţiu german. “Am fost informat că această firmă, care produce în principal vagoane cisternă, este în prezent cel mai mare producător de vagoane marfă de pe piaţa europeană. Fabrica are la acest moment circa 1.500 de angajaţi, cu perspective de a creşte numărul acestora. De asemenea, am fost informat că fabrica a fost dotată cu utilaje performante, de generaţie recentă, şi că aici a fost organizată o şcoală de pregătire a sudorilor”, a spus ambasadorul Werner Lauk. Tot aici, ambasadorul german a avut o întrevedere cu membrii Asociaţiei Economice Germano-Române DRW Arad.

Ambasadorul Werner Lauk şi consulul Rolf Maruhn s-au întâlnit şi cu reprezentanţi ai Forumului Democrat al Germanilor şi ai comunităţii germane din Arad, după care au vizitat Fundaţia Româno-Germană din comuna Vladimirescu şi Bazilica Maria – Radna din Lipova. AGERPRES