Ambasadorul Franţei s-a întâlnit cu autorităţile locale şi judeţene din Sălaj

gustin_philippe.jpgAmbasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, a avut o întâlnire cu autorităţile locale şi judeţene din Sălaj luni, la Zalău, în cadrul unei vizite de două zile pe care oficialul francez o realizează în judeţul menţionat.

Ambasadorul s-a întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj, Tiberiu Marc, prefectul Ionel Ciunt şi primarul Zalăului, Radu Căpîlnaşiu, la eveniment fiind prezenţi şi Eric Faidy – preşedinte Michelin Europa Centrală şi de Sud, Pascal Fresneau – consul onorific al Franţei la Cluj şi Christophe Pomez – directorul Institutului Francez din Cluj.

“În cadrul întâlnirii s-a făcut o prezentare a judeţului, a colaborării dintre compania Michelin şi autorităţile locale şi judeţene, a posibilelor colaborări între oamenii de afaceri români şi francezi, dar şi între administraţia din Sălaj şi cea din Franţa. Am identificat împreună nevoia de informaţie pentru oamenii de afaceri francezi care vor să investească în Sălaj, am discutat despre necesitatea de a pregăti noile generaţii de tehnicieni care vor lucra în industria judeţului, în particular la Michelin, dar şi proiectele sociale pe care le putem continua împreună cu compania franceză”, a precizat, la finalul întrevederii, Tiberiu Marc, preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj.
Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, va vizita marţi uzinele Michelin din Zalău – Michelin Zalău Anvelope şi Michelin Zalău Cord. AGERPRES