Ambasadorul Franţei în România s-a întâlnit cu autorităţile vasluiene

Ambasadorul Franţei în România, Philippe Gustin, a avut, joi, o întrevedere cu autorităţile publice judeţene şi locale vasluiene. în cadrul căreia s-a întâlnit cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Vasile Mihalachi, cu subprefectul judeţului, Andrei Puică şi cu primarul municipiului reşedinţă, Vasile Pavăl. La întâlnire au participat, totodată, reprezentanţi ai mediului de afaceri, profesori sau chiar cetăţeni români stabiliţi momentan în Franţa, aflaţi zilele acestea în Vaslui.

“I-am prezentat domnului ambasador câteva date generale despre municipiul şi despre judeţul Vaslui, amintind, printre altele şi problemele cu care ne confruntăm. Am purtat discuţii despre sistemul de învăţământ, despre activităţile culturale derulate în această zonă, mai ales că ne putem mândri cu Corala ‘Fantasia’, foarte cunoscută în Franţa, în urma numeroaselor turnee desfăşurate în diverse localităţi franceze, dar am vorbit şi despre viitoare posibile colaborări ale oamenilor de afaceri din zonă cu parteneri francezi”, a declarat primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

La rândul său, ambasadorul francez în România, Philippe Gustin, a apreciat disponibilitatea oamenilor de afaceri şi a autorităţilor locale, în vederea încheierii unor parteneriate. “A fost o plăcere să mă întâlnesc cu oficialităţile judeţului şi cu reprezentanţi ai oamenilor de afaceri din Vaslui. Vom organiza aici un punct de intrare unic pentru investitorii francezi care ar fi interesaţi de această zonă. Am vorbit cu primarul de rolul pe care îl va juca şi cred că putem întări legăturile între acest municipiu şi Franţa”, a declarat Phillipe Gustin. AGERPRES