Ambasadorul Finlandei în România, Marjut Akola, i-a adresat primarului Braşovului, Allen Coliban, invitaţia de a participa la forumul de smart cities şi s-a oferit să intermedieze un dialog între experţi şi companii din ţara sa şi municipalitatea braşoveană privind dezvoltarea smart a oraşului de sub Tâmpa, a anunţat Biroul de presă al Primăriei Braşov.

Discuţiile dintre edilul braşovean şi diplomatul finlandez au avut loc online, fiind o premieră în ceea ce priveşte întâlnirile primarilor Braşovului cu diplomaţii străini.

„Ambasada Finlandei şi organizaţia finlandeză de promovare a comerţului Bussines Finland cooperează cu cei mai importanţi experţi şi companii pentru a-i sprijini în construirea parteneriatelor lor globale. Smart city este unul dintre domeniile noastre prioritare în România şi Europa Centrală unde vedem mult potenţial de cooperare reciproc avantajoasă şi schimb de know how”, a declarat, conform sursei citate, diplomatul finlandez.

În ce priveşte participarea la forumul de smart-cities, Marjut Akola a precizat că, din cauza restricţiilor actuale, discuţiile ar putea avea într-un format online, în cadrul unui webinar ce va fi organizat în lunile următoare.

„Braşovul, în direcţia de smart-city, are lecţii şi practici pe care le poate prezenta cu mândrie – cum ar fi tranziţia către un transport public „verde” şi electric, dar totodată avem subiecte de discutat în care avem nevoie de expertiză din alte părţi şi o putem folosi pe cea finlandeză în termeni de dezvoltare urbană, cu atât mai mult cu cât dezvoltăm PUG-ul în această perioadă, managementul deşeurilor – în condiţiile în care Braşovul este dator să-şi găsească ambiţia în sensul colectării selective şi al unei rate crescute de reciclare”, a precizat, după discuţiile cu ambasadorul finlandez, primarul Allen Coliban. AGERPRES